KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 21. srpna, pondělí, svátek má: Johana


Flambované krevety

Kategorie: speciality

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept flambované krevety potřebujeme tyto suroviny:

   • 250 g uvařených a vyloupaných krevet
   • 40 g másla
   • 2 nakrájené šalotky
   • 120 g rozpůlených žampiónů
   • 1 lžíce citrónové šťávy
   • špetka nastrouhaného muškátového oříšku
   • 3 lžíce pálenky
   • 150 ml smetany ke šlehání
   • sůl
   • pepř
Recept flambované krevety připravíme takto:
Na velké pánvi rozehřejeme máslo, přidáme šalotky a opékáme je za občasného míchání na mírném ohni 5 minut. Poté přidáme krevety a tampióny a opékáme je za průběžného míchání 3-4 minuty. Ochutíme citrónovou šťávou, muškátovým oříškem, solí a pepřem. Odměřené množství pálenky nahřejeme v kovové naběračce, zapálíme a nalijeme směs na pánvev. Pánví jemně potřeseme, počkáme, až plameny uhasnou a ještě směs s krevetami asi 3 minuty opékáme. Do směsi na pánvi vmícháme smetanu a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Rozdělíme na nahřáté talíře, ozdobíme zelenou petrželkou a ihned servírujeme.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Flambované krevety nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Krevety se žampióny   Marinované krevety s koprem  


flambované krevety, recept, speciality


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!