KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 27. února, pondělí, svátek má: Alexandr


Feniklové sušenky

Kategorie: sladkosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept feniklové sušenky potřebujeme tyto suroviny:

   • 180 g hladké špaldové mouky
   • 150 g másla
   • 100 g čokolády (70% kakaa)
   • 100 g světlého třtinového cukru
   • 1 lžíce fenyklových semínek
   • 1 lžička soli
Recept feniklové sušenky připravíme takto:
Čokoládu nasekáme najemno v kuchyňském robotu. Máslo o pokojové teplotě utřeme s cukrem na krém, přidáme fenykl, čokoládu, sůl a mouku a vypracujeme hmotu, ze které vytvoříme váleček silný asi 5 cm. Ten zabalíme do potravinové fólie a uložíme na tácku do mrazáku nejméně na 30 minut. Potom váleček nakrájíme na plátky široké 1 cm, ty rozložíme v dostatečném odstupu na plech vyložený papírem na pečení a pečeme 10 minut při teplotě 180°C (v horkovzdušné troubě 160°C). Upečené necháme zcela vychladnout. Feniklové sušenky jsou ze začátku velmi měkké.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Feniklové sušenky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Americké sušenky   Řecké velikonoční sušenky   Šampaňské sušenky   Valentýnské sušenky   Vanilkové sušenky   Vínové sušenky  


feniklové sušenky, recept, sladkosti


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!