KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 24. března, pátek, svátek má: Gabriel


Fazulačka

Kategorie: polévky, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept fazulačka potřebujeme tyto suroviny:

   • 150 g bílých fazolí
   • 1 mrkev
   • 1 petržel
   • 100 g anglické slaniny
   • 1 cibule
   • nové koření
   • pepř celý i mletý
   • bobkový list
   • majoránka
   • sůl
   • česnek
   • kostka masoxu
   • 1 -2 lžíce octa
   • 2-2,5 dcl smetany
   • zásmažka
Recept fazulačka připravíme takto:
Přebrané a oprané fazole nasypeme do tlakového hrnce, zalejeme vodou a necháme několik hodin máčet. Potom do hrnce přidáme několik kuliček nového koření a pepře, 2-3 bobkové listy, mrkev a petržel, kůži ze slaniny, uzavřeme hrnec a dáme vařit. Vaříme asi půl hodiny, pak vypneme a počkáme, až hrnec přestane syčet. Zatím nakrájíme slaninu na drobné kostičky a rozškvaříme na pánvičce. Přidáme pokrájenou cibuli a společně se slaninou osmažíme. Hrnec otevřeme, vyndáme z polévky kuličky koření, bobkový list a kůži ze slaniny - to vyhodíme, pak také mrkev a petržel, které pokrájíme a vrátíme do polévky. Do polévky nasypeme obsah pánvičky, vlijeme smetanu, osolíme, přidáme kostku masoxu nebo slepičího bujonu a za občasného míchání přivedeme znovu k varu a zahustíme zásmažkou. Okořeníme mletým pepřem a majoránkou, přidáme ocet a ještě chvíli vaříme. Nakonec přidáme rozetřený česnek a dále nevaříme. Na talíři sypeme zelenou petrželkou nebo pažitkou.





fazulačka, recept, polévky


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!