Fazole v bílé omáčceKategorie: hlavní jídla, zeleninová a bezmasá jídlaHodnocení receptu:   Na recept fazole v bílé omáčce potřebujeme tyto suroviny: • 400 g velkých fazolí • 3 lžíce oleje • 40 g cibule • 30 g hladké mouky • sůl • 1 lžíce vinného octa • cukr Recept fazole v bílé omáčce připravíme takto: Fazole propláchneme, zalijeme horkou vodou a 10 hodin máčíme. Pak je ve stejné vodě asi 2 hodiny vaříme. Ke konci vaření je ochutíme špetkou soli a cukru. Na oleji osmahneme kostičky cibule, přidáme mouku, připravíme světlou jíšku a zalijeme ji vývarem z fazolí. Přidáme fazole a povaříme. Dochutíme solí, octem a karamelem (karamel získáme tak, že 10 g cukru mícháme na mírném ohni se 3 lžícemi vody, až se cukr rozpustí a získá hnědou barvu).
fazole v bílé omáčce, recept, hlavní jídla |
|