KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 21. října, sobota, svátek má: Brigita


Dýňový nákyp se slaninou

Kategorie: speciality

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept dýňový nákyp se slaninou potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg brambor
   • 600 g dýně
   • 100 g slaniny
   • 200 ml smetany
   • 6 vajec
   • 2 lžíce másla
   • 1 lžíce vegety
   • 1 lžíce nasekaných čerstvých bylinek (kudrna
   • bazalka)
   • špetka drceného černého pepře
   • sůl
   • 2 lžíce strouhaného parmezánu
Recept dýňový nákyp se slaninou připravíme takto:
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, pak je oloupeme a nakrájíme na plátky. Z dýně odstraníme slupku a dužinu nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpustíme máslo, na něm podusíme nakrájenou dýni do mírného změknutí (asi 5 minut) a ochutíme bylinkami, vegetou a drceným pepřem. Podlouhlou zapékací mísu vytřeme máslem a vyložíme plátky slaniny. Na ni vrstvíme střídavě brambory s dýňovou směs, poslední vrstvu tvoří plátky brambor. Smetanu rozmícháme s vejci a ochutíme solí a přelijeme jí celý nákyp tak, aby se dostala ke všem vrstvám. Nakonec posypeme sýrem, obložíme zbylou slaninou a pečeme při 180°C asi 50 minut. Hotové nakrájíme na plátky a podáváme.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Dýňový nákyp se slaninou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Francouzský rybí nákyp   Sýrový nákyp s rýží a šunkou   Žampiónový nákyp  


dýňový nákyp se slaninou, recept, speciality


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!