KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 26. února, neděle, svátek má: Dorota


Dýňové noky s parmazánem

Kategorie: hlavní jídla, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept dýňové noky s parmazánem potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g dýně
   • 200 g hladké mouky
   • 100 g másla
   • 80 g nastrouhaného parmazánu
   • 3 lžíce nasekaných bylinek
   • 2 lžíce olivového oleje
   • 2 lžíce rostlinného oleje
   • 1 vejce
   • sůl
   • drcený černý pepř
Recept dýňové noky s parmazánem připravíme takto:
Pekáček potřeme rostlinným olejem. Neoloupanou dýni zbavíme semínek, nakrájíme na větší kusy a dáme ji do pekáčku. Pečeme ji v předehřáté troubě při 160°C asi 70 minut. Poté necháme dýni vychladnout. Pomocí lžíce ji zbavíme slupky, dužinu dáme do mísy a rozmačkáme ji vidličkou. Do mísy přidáme vejce, mouku, 60 g parmazánu, sůl a pepř. Vypracujeme vláčné těsto, rukama z něj vyválíme 2 válečky asi 40 cm dlouhé. Každý z nich nakrájíme asi na 16 stejných dílků, ze kterých uděláme noky. Vidličkou do nich vytlačíme vroubky. Na pánvi rozehřejeme máslo s olivovým olejem, přisypeme nasekané bylinky a krátce je orestujeme. Přidáme noky, opečeme je a dochutíme solí a pepřem.





dýňové noky s parmazánem, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!