![]() ![]() KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Dnes je 22. ledna, pátek, svátek má: Slavomír ![]() • 450 g mraženého špenátu • trocha oleje • 1 menší cibule • 2 lžíce hladké mouky • 400 - 500 ml mléka • 1 vejce • sůl • pepř • 2 - 4 stroužky česneku Recept dušený špenát připravíme takto:
Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme mouku a usmažíme cibulovou zásmažku. Z částečně rozmrzlého špenátu slijeme uvolněnou vodu, špenát přidáme k zásmažce a za stálého míchání necháme rozmrazit úplně. Přilijeme mléko a krátce povaříme (množství mléka dáme podle požadované hustoty špenátu). Vejce rozšleháme v hrnku vidličkou a pomalu za stálého míchání vléváme do špenátu. Necháme přejít varem a odstavíme. Hotový špenát podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme rozmačkaný česnek. Podáváme s volským okem nebo opečenou uzeninou a vařenými bramborami, nebo jako přílohu k pečenému masu. V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušený špenát nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Bramborové knedlíky plněné špenátem Jarní špenát z kopřiv Listový špenát s mlékem Špenátová omeleta Špenátové halušky Špenátové knedlíčky Špenátové noky Špenátové pyré dušený špenát, recept, přílohy |
|