KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 19. října, čtvrtek, svátek má: Michaela


Dušený špenát

Kategorie: přílohy

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept dušený špenát potřebujeme tyto suroviny:

   • 450 g mraženého špenátu
   • trocha oleje
   • 1 menší cibule
   • 2 lžíce hladké mouky
   • 400 - 500 ml mléka
   • 1 vejce
   • sůl
   • pepř
   • 2 - 4 stroužky česneku
Recept dušený špenát připravíme takto:
Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme mouku a usmažíme cibulovou zásmažku. Z částečně rozmrzlého špenátu slijeme uvolněnou vodu, špenát přidáme k zásmažce a za stálého míchání necháme rozmrazit úplně. Přilijeme mléko a krátce povaříme (množství mléka dáme podle požadované hustoty špenátu). Vejce rozšleháme v hrnku vidličkou a pomalu za stálého míchání vléváme do špenátu. Necháme přejít varem a odstavíme. Hotový špenát podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme rozmačkaný česnek. Podáváme s volským okem nebo opečenou uzeninou a vařenými bramborami, nebo jako přílohu k pečenému masu.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušený špenát nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Bramborové knedlíky plněné špenátem   Jarní špenát z kopřiv   Listový špenát s mlékem   Špenátová omeleta   Špenátové halušky   Špenátové knedlíčky   Špenátové noky   Špenátové pyré  


dušený špenát, recept, přílohy


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!