|
|
|
![]() |
||
![]() KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Dnes je 21. dubna, sobota, svátek má: Alexandra ![]() • 1 bažant • 100 g uzené slaniny • 100 g másla • 1 menší cibule • celý černý pepř • 1 bobkový list • tymián Recept dušený bažant připravíme takto:
Bažanta vykucháme, dobře omyjeme zvenku i zevnitř, prsa a stehna protkneme uzenou slaninou a osolíme. Na pekáči zpěníme na másle na kolečka nakrájenou cibuli a na tento základ vložíme bažanta prsíčky dolů, přidáme koření a dusíme v troubě. Během dušení podle potřeby podléváme. Nahonec ho zalijeme sťávou, ve které jsme ho dusili, potřeme máslem a necháme bez pokličky zčervenat. Změklého bažanta vyjmeme a rozkrájíme na porce, které při podávání zalijeme šťávou a podáváme s opékanými bramborami nebo s rýží. V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušený bažant nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Bažant na česneku Bažant na rožni Bažant po jihočesku Bažant po myslivecku Bažant po staročesku Dušený brzlík Dušený kapr s karotkou Dušený kapr s rajčaty Dušený králík Dušený králík na šípkách Dušený králík s křenem Dušený losos na másle Dušený telecí mozeček s vejci Kapr dušený na pepři a česneku Kapr dušený na pivě Králík dušený se žampiony a brambory Maďarský guláš z bažanta Pečený bažant Plněné bramborové knedlíky s dušeným zelím Rybí filety s dušeným baklažánem a rajčaty Úhoř dušený s bylinkami Zaječí hřbet podušený s rajským protlakem dušený bažant, recept, hlavní jídla |