KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 25. července, úterý, svátek má: Jakub


Dušený bažant

Kategorie: hlavní jídla, zvěřina

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept dušený bažant potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 bažant
   • 100 g uzené slaniny
   • 100 g másla
   • 1 menší cibule
   • celý černý pepř
   • 1 bobkový list
   • tymián
Recept dušený bažant připravíme takto:
Bažanta vykucháme, dobře omyjeme zvenku i zevnitř, prsa a stehna protkneme uzenou slaninou a osolíme. Na pekáči zpěníme na másle na kolečka nakrájenou cibuli a na tento základ vložíme bažanta prsíčky dolů, přidáme koření a dusíme v troubě. Během dušení podle potřeby podléváme. Nahonec ho zalijeme sťávou, ve které jsme ho dusili, potřeme máslem a necháme bez pokličky zčervenat. Změklého bažanta vyjmeme a rozkrájíme na porce, které při podávání zalijeme šťávou a podáváme s opékanými bramborami nebo s rýží.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušený bažant nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Bažant na česneku   Bažant na rožni   Bažant po jihočesku   Bažant po myslivecku   Bažant po staročesku   Dušený brzlík   Dušený kapr s karotkou   Dušený kapr s rajčaty   Dušený králík   Dušený králík na šípkách   Dušený králík s křenem   Dušený losos na másle   Dušený telecí mozeček s vejci   Kapr dušený na pepři a česneku   Kapr dušený na pivě   Králík dušený se žampiony a brambory   Maďarský guláš z bažanta   Pečený bažant   Plněné bramborové knedlíky s dušeným zelím   Rybí filety s dušeným baklažánem a rajčaty   Úhoř dušený s bylinkami   Zaječí hřbet podušený s rajským protlakem  


dušený bažant, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!