KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 25. května, čtvrtek, svátek má: Viola


Dušené telecí v římském hrnci

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept dušené telecí v římském hrnci potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g telecího masa
   • 1 cibule
   • 30 g másla nebo margarínu
   • 200 g dlouhozrnné rýže
   • 750 ml vody
   • 1 lžička soli
   • černý pepř
   • 1 lžíce sekané petrželky
Recept dušené telecí v římském hrnci připravíme takto:
Telecí maso omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kostky jako na guláš. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Namočený římský hrnec vymažeme rozpuštěným máslem a vložíme do něho nakrájené maso s cibulí. Hrnec přikryjeme, vsuneme do studené trouby a Dusíme asi 60 minut v elektrické troubě při 200°C, v horkovzdušné při 160 °C a v plynové na stupni 4 nebo 5. Rýži na sítu promyjeme studenou vodou a necháme okapat. Vodu přivedeme k varu. Vodu a rýží přidáme do hrnce, osolíme a opepříme a dusíme dalších 20 až 25 minut. Před podáváním posypeme petrželkou.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušené telecí v římském hrnci nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Anglická telecí játra   Balkánské telecí kotlety   Bostonské telecí řízečky   Dalmátské dušené hovězí maso   Dušená telecí játra   Dušená telecí játra se slaninou   Dušené brambory s čerstvými houbami   Dušené brambory s kedlubnami   Dušené fazole se slaninou   Dušené hovězí maso na houbách   Dušené hovězí maso s křenem   Dušené hovězí na víně   Dušené hovězí nudličky se zeleninou   Dušené hovězí nudličky se zeleninou a bramborovými hranolky   Dušené hovězí plátky se zeleninou   Dušené hovězí po florentinsku   Dušené kapří mlíčí   Dušené klokaní maso   Dušené kozí maso   Dušené kuře na zelenině   Dušené kuře s bílou omáčkou   Dušené kuře s brokolicí   Dušené kuře se zeleninou   Dušené řízky   Dušené skopové maso   Dušené sójové maso s mrkví   Dušené srnčí maso   Dušené telecí maso   Dušené telecí maso II   Dušené václavky   Dušené vepřové koleno   Dušené vepřové kotlety   Dušené vepřové ledvinky   Dušené zelí s flíčky   Dušené žampiony s bambusem   Dušený telecí mozeček s vejci   Grilovaná telecí játra s pomeranči   Hovězí maso dušené se zeleninou   Irské dušené maso   Jemný telecí guláš s párkem   Karbanátky dušené na víně   Kuře na cibuli v římském hrnci   Kuře se zeleninou v římském hrnci   Lahůdkové telecí řízky   Pangas zapečený se smetanou a sýrem v římském hrnci   Pařížský telecí řízek   Pečená telecí ledvina   Pečené česnekové brambory v římském hrnci   Pikantní telecí játra v alobalu   Plněná telecí kýta  


dušené telecí v římském hrnci, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!