KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 28. května, neděle, svátek má: Vilém


Dušené telecí maso

Kategorie: hlavní jídla, telecí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept dušené telecí maso potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg telecího masa
   • 250 g slaniny
   • 250 g kuřecích jater
   • 1 cibule
   • 1 hrnek (250 ml) nakrájených hub
   • 2 konzervy (2 x 400 g) loupaných rajčat
   • sůl
   • pepř
   • sladká paprika
   • 1 citrón
   • 4 hřebíčky
Recept dušené telecí maso připravíme takto:
Ve velké pánvi osmahneme slaninu dokřupava, pak ji osušíme na papírovém ubrousku a nakrájíme na cca dva centimetry tlusté pásky. Ve výpeku ze slaniny osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, houby a kuřecí játra. Poté přendáme na papírový ubrousek a necháme odsát tuk. V tuku na pánvi opečeme dohněda telecí maso, které jsme předtím osolili a okořenili pepřem a paprikou. Pak maso a ostatní osmahnuté přísady dáme do pekáče, na ně navrstvíme rajčata, plátky citrónu a hřebíček a pečeme asi hodinu v troubě předehřáté na 200°C.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušené telecí maso nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Anglická telecí játra   Balkánské telecí kotlety   Bavorský masový kotlík   Beraní maso na česneku   Bosenské masové kuličky   Bostonské telecí řízečky   Burgundské hovězí maso   Dalmátské dušené hovězí maso   Drůbeží maso v alobalu   Dušená telecí játra   Dušená telecí játra se slaninou   Dušené brambory s čerstvými houbami   Dušené brambory s kedlubnami   Dušené fazole se slaninou   Dušené hovězí maso na houbách   Dušené hovězí maso s křenem   Dušené hovězí na víně   Dušené hovězí nudličky se zeleninou   Dušené hovězí nudličky se zeleninou a bramborovými hranolky   Dušené hovězí plátky se zeleninou   Dušené hovězí po florentinsku   Dušené kapří mlíčí   Dušené klokaní maso   Dušené kozí maso   Dušené kuře na zelenině   Dušené kuře s bílou omáčkou   Dušené kuře s brokolicí   Dušené kuře se zeleninou   Dušené řízky   Dušené skopové maso   Dušené sójové maso s mrkví   Dušené srnčí maso   Dušené telecí maso II   Dušené telecí v římském hrnci   Dušené václavky   Dušené vepřové koleno   Dušené vepřové kotlety   Dušené vepřové ledvinky   Dušené zelí s flíčky   Dušené žampiony s bambusem   Dušený telecí mozeček s vejci   Grilovaná telecí játra s pomeranči   Hovězí maso dušené se zeleninou   Hovězí maso na cibulce s vejci   Hovězí maso na cibuli   Hovězí maso na majoránce   Hovězí maso na pepři   Hovězí maso na pepři II   Hovězí maso na pivě   Hovězí maso na rajčatech  


dušené telecí maso, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!