![]() ![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g lišek • 40 g másla • 10 g oleje • 60 g cibule • 4 vejce • sůl • mletý pepř • kmín • pažitka • 4 plátky tmavého chleba Recept dušené lišky se sázeným vejcem připravíme takto:
Lišky dobře očistíme, omyjeme a necháme okapat. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na polovině másla dozlatova, přidáme lišky v celku, osolíme, okmínujeme, opepříme a dusíme, až se všechna voda vydusí. V pánvi vytřené olejem připravíme sázená vejce (vejce opatrně rozklepneme, aby zůstala v celku, lehce posolíme a necháme srazit). Krajíčky tmavého chleba potřeme zbylým máslem, na ně navršíme podušené houby, navrch položíme sázené vejce a bohatě posypeme nasekanou pažitkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušené lišky se sázeným vejcem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Dušené papriky s houbami Lososové závitky s plněným vejcem Topinka plněná vejcem dušené lišky se sázeným vejcem, recept, předkrmy |
|