KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 20. listopadu, pondělí, svátek má: Nikola


Dušené hovězí po florentinsku

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept dušené hovězí po florentinsku potřebujeme tyto suroviny:

   • 800 g hovězí kližky
   • 1 cibule
   • 2 stroužky česneku
   • 1 mrkev
   • 1 řapíkatý celer
   • 400 g loupaných rajčat (konzerva)
   • 200 ml červeného vína
   • olivový olej extra virgin
   • sůl mletý pepř
   • pár lístků bazalky
Recept dušené hovězí po florentinsku připravíme takto:
Maso prošpikujeme česnekem, osolíme a opepříme. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky a orestujeme ji na oleji. Přidáme maso a bazalku, maso orestujeme ze všech stran, zalijeme vínem a na mírném plameni dusíme. Až se víno vyvaří, přidáme rajčata a vlažnou vodu nebo vývar a na mírném ohni vaříme pod pokličkou tři hodiny. Pak vyjmeme maso z hrnce, omáčku propasírumeme a případně dochutíme solí. Maso nakrájíme na plátky. Plátky masa na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s těstovinami nebo knedlíkem.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušené hovězí po florentinsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Arabská hovězí játra   Boloňský hovězí hrnec   Brambory plněné mletým hovězím   Burgundské hovězí maso   Cikánská hovězí pečeně   Dalmátské dušené hovězí maso   Domácí hovězí roštěná   Dušená hovězí plec na šalotce   Dušené brambory s čerstvými houbami   Dušené brambory s kedlubnami   Dušené fazole se slaninou   Dušené hovězí maso na houbách   Dušené hovězí maso s křenem   Dušené hovězí na víně   Dušené hovězí nudličky se zeleninou   Dušené hovězí nudličky se zeleninou a bramborovými hranolky   Dušené hovězí plátky se zeleninou   Dušené kapří mlíčí   Dušené klokaní maso   Dušené kozí maso   Dušené kuře na zelenině   Dušené kuře s bílou omáčkou   Dušené kuře s brokolicí   Dušené kuře se zeleninou   Dušené řízky   Dušené skopové maso   Dušené sójové maso s mrkví   Dušené srnčí maso   Dušené telecí maso   Dušené telecí maso II   Dušené telecí v římském hrnci   Dušené václavky   Dušené vepřové koleno   Dušené vepřové kotlety   Dušené vepřové ledvinky   Dušené zelí s flíčky   Dušené žampiony s bambusem   Grilovaný hovězí jazyk   Guláš z hovězí oháňky   Hortobadské hovězí plátky   Hovězí eintopf   Hovězí guláš   Hovězí guláš Jadran   Hovězí guláš na pivě   Hovězí guláš na víně   Hovězí guláš s cuketou   Hovězí guláš s černým pivem   Hovězí guláš s červenými fazolemi   Hovězí guláš s fazolemi   Hovězí guláš s houbami  


dušené hovězí po florentinsku, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!