KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 23. února, čtvrtek, svátek má: Svatopluk


Dušené hovězí plátky se zeleninou

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept dušené hovězí plátky se zeleninou potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g hovězího masa bez kosti
   • 2 cibule
   • stroužek česneku
   • celý bílý pepř
   • 3 bobule jalovce
   • citrón
   • olej
   • bobkový list
   • kousek kůrky z chleba
   • hovězí vývar
   • sůl
   • 2 mrkve
   • 200 g celeru
   • zelená petrželka
   • rajčatový protlak
   • zahuštěná smetana
Recept dušené hovězí plátky se zeleninou připravíme takto:
Na zeleninu jemně nasekáme cibuli a česnek,pepř a jalovec rozdrtíme v hmoždíři, přísady smícháme s citrónovou kůrou a šťávou. Touto směsí potřeme naklepané plátky masa, naskládáme je na sebe, přikryjeme a necháme v ledničce odležet nejméně 5 hodin. V pekáči rozehřejeme olej, plátky osolíme, vložíme na pekáč a na středním ohni opékáme z obou stran dohněda. Přidáme bobkový list, chlebovou kůrku,podlijeme polovinou vývaru, pekáč přikryjeme a vložíme na spodní lištu trouby, kterou zapneme na 160°C. Maso dusíme 1,5 hod. a podléváme zbylým vývarem. Cibuli a mrkev nakrájíme na silné plátky a celer na kostičky. Vše přidáme k masu a dusíme dalších 30 minut. Maso a zeleninu vyjmeme a upravíme na mísu, maso posypeme sekanou petrželkou. Na omáčku z pekáče vyjmeme chléb a bobkový list. Do šťávy přimícháme protlak, zahuštěnou smetanu a petrželku.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušené hovězí plátky se zeleninou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Arabská hovězí játra   Boloňský hovězí hrnec   Bramborové karbanátky se zeleninou   Bramborový guláš se zeleninou   Brambory plněné mletým hovězím   Burgundské hovězí maso   Cikánská hovězí pečeně   Dalmátské dušené hovězí maso   Domácí hovězí roštěná   Dušená hovězí plec na šalotce   Dušené brambory s čerstvými houbami   Dušené brambory s kedlubnami   Dušené fazole se slaninou   Dušené hovězí maso na houbách   Dušené hovězí maso s křenem   Dušené hovězí na víně   Dušené hovězí nudličky se zeleninou   Dušené hovězí nudličky se zeleninou a bramborovými hranolky   Dušené hovězí po florentinsku   Dušené kapří mlíčí   Dušené klokaní maso   Dušené kozí maso   Dušené kuře na zelenině   Dušené kuře s bílou omáčkou   Dušené kuře s brokolicí   Dušené kuře se zeleninou   Dušené řízky   Dušené skopové maso   Dušené sójové maso s mrkví   Dušené srnčí maso   Dušené telecí maso   Dušené telecí maso II   Dušené telecí v římském hrnci   Dušené václavky   Dušené vepřové koleno   Dušené vepřové kotlety   Dušené vepřové ledvinky   Dušené zelí s flíčky   Dušené žampiony s bambusem   Grilované vepřové plátky plněné drůbežími játry   Grilovaný hovězí jazyk   Guláš z hovězí oháňky   Hortobadské hovězí plátky   Houbový guláš se zeleninou   Hovězí eintopf   Hovězí guláš   Hovězí guláš Jadran   Hovězí guláš na pivě   Hovězí guláš na víně   Hovězí guláš s cuketou  


dušené hovězí plátky se zeleninou, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!