KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 29. května, pondělí, svátek má: Maxmilián


Dušené hovězí na víně

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept dušené hovězí na víně potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg hovězího bez kosti
   • 350 g hřibů (nebo žampiónů)
   • 4 cibule
   • 5 stroužků česneku
   • 2 mrkve
   • 2 lžíce mouky
   • 4 lžíce másla
   • 4 lžíce oleje
   • hovězí vývar
   • 1 hrnek suchého červeného vína
   • sůl
   • pepř
   • tymián
Recept dušené hovězí na víně připravíme takto:
Maso nakrájíme na kousky, zaprášíme pepřem a tymiánem, přikryjeme a na chvíli odložíme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Dvě lžíce másla spolu s olejem dobře rozpálíme na pánvi, hovězí kousky zprudka osmahneme, pak přidáme cibuli a mrkev, zaprášíme moukou a smažíme přibližně dvě minuty. Zalijeme hrnkem vývaru a červeným vínem, přidáme česnek, dochutíme ještě trochu tymiánem a pepřem, přikryjeme a dusíme přibližně dvě hodiny. Houby očistíme, nakrájíme na plátky, osmahneme na zbylém másle, přidáme k hovězímu, zamícháme a společně ještě patnáct minut podusíme. Dušené hovězí na víně podáváme s rýží.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušené hovězí na víně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Arabská hovězí játra   Bedly na víně   Boloňský hovězí hrnec   Brambory plněné mletým hovězím   Burgundské hovězí maso   Cikánská hovězí pečeně   Čočka na víně   Dalmátské dušené hovězí maso   Domácí hovězí roštěná   Drůbeží játra na víně   Dušená hovězí plec na šalotce   Dušená koroptev na víně   Dušená krůta na víně   Dušené brambory s čerstvými houbami   Dušené brambory s kedlubnami   Dušené fazole se slaninou   Dušené hovězí maso na houbách   Dušené hovězí maso s křenem   Dušené hovězí nudličky se zeleninou   Dušené hovězí nudličky se zeleninou a bramborovými hranolky   Dušené hovězí plátky se zeleninou   Dušené hovězí po florentinsku   Dušené kapří mlíčí   Dušené klokaní maso   Dušené kozí maso   Dušené kuře na zelenině   Dušené kuře s bílou omáčkou   Dušené kuře s brokolicí   Dušené kuře se zeleninou   Dušené řízky   Dušené skopové maso   Dušené sójové maso s mrkví   Dušené srnčí maso   Dušené telecí maso   Dušené telecí maso II   Dušené telecí v římském hrnci   Dušené václavky   Dušené vepřové koleno   Dušené vepřové kotlety   Dušené vepřové ledvinky   Dušené zelí s flíčky   Dušené žampiony s bambusem   Grilovaný hovězí jazyk   Guláš z hovězí oháňky   Hortobadské hovězí plátky   Hovězí eintopf   Hovězí guláš   Hovězí guláš Jadran   Hovězí guláš na pivě   Hovězí guláš na víně  


dušené hovězí na víně, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!