![]() ![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 hlávka červeného zelí • 1 velká cibule • 1 jablko • 1 - 2 brambory • olej • sůl • mletý pepř • drcený kmín • ocet • cukr krystal Recept dušené červené zelí připravíme takto:
Zelí nakrouháme na nudličky, cibuli pokrájíme na drobno. Na oleji osmažíme cibuli dorůžova, přidáme cukr a mícháme dokud se nerozpustí. Pak přidáme zelí, lžíci octa, osolíme, okmínujeme, opepříme. Podlijeme jen malinko, jen co je nutné, aby se zelí nepřipalovalo. Pomalu dusíme, hlídáme aby se nevydusila všechna voda, v případě potřeby podlijeme. Až je zelí poloměkké, přidáme k němu nastrouhané jablko a nastrouhané brambory. Dále dusíme, až je zelí měkké, brambory a jablko se úplně rozvaří. Dochutíme solí, cukrem a octem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušené červené zelí nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Brambory dušené ve smetaně s bylinkami Bršlicové zelí Cuketové zelí Dušené hlávkové zelí Dušené kysané zelí Dýňové zelí Kedlubnové zelí Klužské zelí Kysané zelí s jablky Medové červené zelí Staročeské zelí Šťouchané brambory se zelím Zelí z cukety Zelí z kedlubny dušené červené zelí, recept, přílohy |
|