Dnes je 16. ledna, sobota, svátek má: Ctirad
Dušená koroptev na víněKategorie: hlavní jídla, zvěřinaHodnocení receptu:   Na recept dušená koroptev na víně potřebujeme tyto suroviny: • 1 koroptev • 50 g másla • 1 cibule • 5 zrnek pepře • 3 zrnka nového koření • 1 bobkový list • trocha tymiánu • 1 lžíce hladké mouky • 2 lžíce červeného vína • vývar Recept dušená koroptev na víně připravíme takto: Očištěnou a vykuchanou koroptev dusíme vcelku na poekáči, kde jsme dříve na másle usmažili dočervena cibulku. Ke koroptvi přidáme pepř, nové koření, bobkový list a trochu tymiánu. Při dušení podléváme vývarem (i z masoxu). Měkkou koroptev vyjmeme, šťávu vysmahneme, přidáme lžíci hladké mouky, zalijeme vývarem a povaříme. Šťávu přecedíme a přidáme červené víno. Podáváme s bramborovými kroketami a červeným zelím.
dušená koroptev na víně, recept, hlavní jídla Zatím nebyl přidán žádný příspěvek. |
|
©2021 CBMonitor.cz Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!