KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 21. srpna, pondělí, svátek má: Johana


Dušená hovězí plec na šalotce

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept dušená hovězí plec na šalotce potřebujeme tyto suroviny:

   • 800 g loupané hovězí plece
   • 80 g obyčejné uzené slaniny (bílé)
   • sůl
   • pepř
   • 100 g sádla
   • 100 g šalotky
   • 20 g hladké mouky
   • 200 ml hovězího vývaru
   • 400 g mraženého listového nebo sekaného špenátu
   • 1 lžíce másla
   • 1 malá cibule
   • 2 stroužky česneku
   • 50–100 ml smetany ke šlehání
Recept dušená hovězí plec na šalotce připravíme takto:
Maso protkneme slaninou, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na sádle ze všech stran, aby se zatáhlo. Šalotku nakrájenou na klínky osmahneme na sádle dozlatova, přidáme maso, zalijeme vývarem a přikryté dusíme asi 1,5 hodiny doměkka. Pak maso vyndáme a šťávu vaříme tak dlouho, až se tuk začne oddělovat do mastných ok. Pak zaprásíme moukou, dobře rozmíchejte, zalijeme vývarem, rozšleháme a povaříme 20 minut. V jiné pánvi rozehřejeme máslo, na něm zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli s nadrobno nakrájeným česnekem, přidáme špenát, osolíme, podlijeme smetanou a přikryté dusíme. Při podávání porce masa podlijeme šťávou a podáváme se špenátem a vařenými brambory.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušená hovězí plec na šalotce nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Arabská hovězí játra   Boloňský hovězí hrnec   Brambory plněné mletým hovězím   Burgundské hovězí maso   Cikánská hovězí pečeně   Dalmátské dušené hovězí maso   Domácí hovězí roštěná   Dušená cibule s rajčaty a jablkem   Dušená husí krev   Dušená husí prsa   Dušená chobotnice   Dušená játra na cibulce   Dušená kapusta s rýží   Dušená kapusta s uzeným masem a brambory   Dušená koroptev na víně   Dušená krůta na víně   Dušená kukuřice se slaninou   Dušená maréna   Dušená mrkev   Dušená mrkev s uzeným tofu   Dušená mrkev s vepřovým masem   Dušená ryba na čínský způsob   Dušená ryba se smetanovou omáčkou a hřiby   Dušená rýže s hráškem   Dušená skopová pečeně   Dušená svíčková na smetaně   Dušená štika   Dušená telecí játra   Dušená telecí játra se slaninou   Dušená tykev s česnekem a rajčaty   Dušená zelenina s tofu   Dušené hovězí maso na houbách   Dušené hovězí maso s křenem   Dušené hovězí na víně   Dušené hovězí nudličky se zeleninou   Dušené hovězí nudličky se zeleninou a bramborovými hranolky   Dušené hovězí plátky se zeleninou   Dušené hovězí po florentinsku   Grilovaný hovězí jazyk   Guláš z hovězí oháňky   Hortobadské hovězí plátky   Hovězí eintopf   Hovězí guláš   Hovězí guláš Jadran   Hovězí guláš na pivě   Hovězí guláš na víně   Hovězí guláš s cuketou   Hovězí guláš s černým pivem   Hovězí guláš s červenými fazolemi   Hovězí guláš s fazolemi  


dušená hovězí plec na šalotce, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!