![]() ![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 housky • 1 l mléka • 5 jablek • netučný tvaroh • cukr • máslo na vymazání • 3 vajíčka Recept domácí žemlovka připravíme takto:
Housky rozkrojíme napůl a namočíme je do mléka. Mezitím uděláme v misce krém z tvarohu, vajíček a cukru s trochou mléka. Na vymaštěnou formu nebo pekáč naskládáme po celé ploše dna housky, na ně dámě něco přes polovinu krému a na to dáme nastrouhaná jablka. Jako poslední vrstvu dáme opět housky a zalijeme je zbytkem krému. Pečeme v troubě asi půl hodiny při 150°C. Před podáváním posypeme porci žemlovky moučkovým cukrem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Domácí žemlovka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Domácí guláš Domácí hovězí roštěná Domácí jitrnice Domácí kefírové placky Domácí lift Domácí müsli Domácí rybí prsty Domácí sekaná Domácí vinná klobása Tvarohová žemlovka s rozinkami Žemlovka s tvarohem a broskvemi domácí žemlovka, recept, hlavní jídla |
|