KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 17. října, úterý, svátek má: Hedvika


Domácí křenové párky

Kategorie: předkrmy, uzeniny

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept domácí křenové párky potřebujeme tyto suroviny:

   • 3 kg zadního hovězího masa
   • 3k g vepřového bůčku
   • 3 kg prátu
   • 200 g rozvařených vepřových kůží
   • 160 g soli
   • 25 g mletého pepře 8 g koriandru
   • 200 g strouhaného křenu
   • 1 l vody
   • střívka o průměru 20-20mm
   • provázek
Recept domácí křenové párky připravíme takto:
Hovězí maso a bůček nakrájíme odděleně na kostky, smícháme se solí a necháme 2 dny v chladu. Kůže rozvaříme. Předsolené maso a vystydlé kůže jemně umeleme, přidáme prát, vodu, koření a křen a vypracujeme kompaktní vláčnou směs. Plníme do střívek a po cca 15cm oddělujeme přetočením kolem osy. Konce věnců zavážeme. Udíme teplým hustým kouřem asi 2 hodiny do zlatohněda, pak prohřejeme v teplé vodě po dobu 10 minut, přelijeme vlažnou vodou a ještě 30 minut udíme teplým kouřem.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Domácí křenové párky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Domácí bramborové lupínky (chipsy)   Domácí jablečná přesnídávka   Domácí jogurt   Křenové jednohubky   Křenové kuličky   Křenové závitky   Párky grilované se sýrem   Párky zapečené v listovém těstě  


domácí křenové párky, recept, předkrmy


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!