Divočák na pivě se zelímKategorie: hlavní jídla, zvěřinaHodnocení receptu:   Na recept divočák na pivě se zelím potřebujeme tyto suroviny: • 200 g kančího masa • 200 g anglické slaniny • 500 g kysaného zelí • 250 ml zakysané smetany • cibule • 8 listů zelí • 100 g másla • 500 ml světlého piva • 100 g sádla • 5 stroužků česneku • mrkev • petržel • půl celeru • divoké koření • celý pepř • sůl Recept divočák na pivě se zelím připravíme takto: Na sádle orestujeme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a koření. Přidáme na malé nudličky nakrájené a osolené maso a zprudka opečeme. Přidáme zakysané zelí. Listy syrového zelí spaříme a rozklepeme. Na každý plát dáme masozeleninovou směs a zavineme. Vytvořené závitky vložíme na tuk orestované slaniny. Obložíme zbylou zeleninovou směsí a zalijeme pivem. Dusíme v troubě do měkka, maso vyjmeme a výpek zahustíme.
divočák na pivě se zelím, recept, hlavní jídla |
|