![]() ![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 800 g hovězí kýty • 60 g slaniny • 300 g rajčat • 1 celer • 3 mrkve • 2 cibule • 5 stroužků česneku • 100 ml červeného vína • 100 ml oleje • 1 lžička cukru • 1 lžíce mouky • sůl • pepř • 5 hřebíčků • muškátový ořech • na maridnádu: ocet + bobkový list + celý pepř Recept dalmátské dušené hovězí maso připravíme takto:
Česnek a slaninu nakrájíme na proužky. Maso omyjeme, osušíme, prošpikujeme česnekem, slaninou a hřebíčkem a na noc namočíme do marinády připravené z octa, bobkových listů a celého pepře. Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na kolečka a osmahneme na rozpáleném oleji a ochutíme solí, pepřem, cukrem a nastrouhaným muškátovým ořechem. Pak přidáme maso a opečeme ze všech stran. Postupně přiléváme víno a nakonec přidáme oloupaná rajčata nakrájené na větší kusy. Maso dusíme na mírném ohni 3 až 4 hodiny. Během dušení ho obracíme a podle potřeby podléváme polévkou nebo teplou vodou. Když je maso měkké, vyjmeme ho a šťávu zahustíme moukou. Maso nakrájíme na plátky, vložíme do omáčky a povaříme ještě asi 10 minut. Dalmátské dušené hovězí maso podáváme s brambory nebo bramborovými knedlíky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Dalmátské dušené hovězí maso nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Arabská hovězí játra Bavorský masový kotlík Beraní maso na česneku Boloňský hovězí hrnec Bosenské masové kuličky Brambory plněné mletým hovězím Burgundské hovězí maso Cikánská hovězí pečeně Dalmátské čufty Domácí hovězí roštěná Drůbeží maso v alobalu Dušená hovězí plec na šalotce Dušené brambory s čerstvými houbami Dušené brambory s kedlubnami Dušené fazole se slaninou Dušené hovězí maso na houbách Dušené hovězí maso s křenem Dušené hovězí na víně Dušené hovězí nudličky se zeleninou Dušené hovězí nudličky se zeleninou a bramborovými hranolky Dušené hovězí plátky se zeleninou Dušené hovězí po florentinsku Dušené kapří mlíčí Dušené klokaní maso Dušené kozí maso Dušené kuře na zelenině Dušené kuře s bílou omáčkou Dušené kuře s brokolicí Dušené kuře se zeleninou Dušené řízky Dušené skopové maso Dušené sójové maso s mrkví Dušené srnčí maso Dušené telecí maso Dušené telecí maso II Dušené telecí v římském hrnci Dušené václavky Dušené vepřové koleno Dušené vepřové kotlety Dušené vepřové ledvinky Dušené zelí s flíčky Dušené žampiony s bambusem Grilovaný hovězí jazyk Guláš z hovězí oháňky Hortobadské hovězí plátky Hovězí eintopf Hovězí guláš Hovězí guláš Jadran Hovězí guláš na pivě Hovězí guláš na víně dalmátské dušené hovězí maso, recept, hlavní jídla |
|