KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 23. února, čtvrtek, svátek má: Svatopluk


Dalmátské dušené hovězí maso

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept dalmátské dušené hovězí maso potřebujeme tyto suroviny:

   • 800 g hovězí kýty
   • 60 g slaniny
   • 300 g rajčat
   • 1 celer
   • 3 mrkve
   • 2 cibule
   • 5 stroužků česneku
   • 100 ml červeného vína
   • 100 ml oleje
   • 1 lžička cukru
   • 1 lžíce mouky
   • sůl
   • pepř
   • 5 hřebíčků
   • muškátový ořech
   • na maridnádu: ocet + bobkový list + celý pepř
Recept dalmátské dušené hovězí maso připravíme takto:
Česnek a slaninu nakrájíme na proužky. Maso omyjeme, osušíme, prošpikujeme česnekem, slaninou a hřebíčkem a na noc namočíme do marinády připravené z octa, bobkových listů a celého pepře. Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na kolečka a osmahneme na rozpáleném oleji a ochutíme solí, pepřem, cukrem a nastrouhaným muškátovým ořechem. Pak přidáme maso a opečeme ze všech stran. Postupně přiléváme víno ​​a nakonec přidáme oloupaná rajčata nakrájené na větší kusy. Maso dusíme na mírném ohni 3 až 4 hodiny. Během dušení ho obracíme a podle potřeby podléváme polévkou nebo teplou vodou. Když je maso měkké, vyjmeme ho a šťávu zahustíme moukou. Maso nakrájíme na plátky, vložíme do omáčky a povaříme ještě asi 10 minut. Dalmátské dušené hovězí maso podáváme s brambory nebo bramborovými knedlíky.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Dalmátské dušené hovězí maso nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Arabská hovězí játra   Bavorský masový kotlík   Beraní maso na česneku   Boloňský hovězí hrnec   Bosenské masové kuličky   Brambory plněné mletým hovězím   Burgundské hovězí maso   Cikánská hovězí pečeně   Dalmátské čufty   Domácí hovězí roštěná   Drůbeží maso v alobalu   Dušená hovězí plec na šalotce   Dušené brambory s čerstvými houbami   Dušené brambory s kedlubnami   Dušené fazole se slaninou   Dušené hovězí maso na houbách   Dušené hovězí maso s křenem   Dušené hovězí na víně   Dušené hovězí nudličky se zeleninou   Dušené hovězí nudličky se zeleninou a bramborovými hranolky   Dušené hovězí plátky se zeleninou   Dušené hovězí po florentinsku   Dušené kapří mlíčí   Dušené klokaní maso   Dušené kozí maso   Dušené kuře na zelenině   Dušené kuře s bílou omáčkou   Dušené kuře s brokolicí   Dušené kuře se zeleninou   Dušené řízky   Dušené skopové maso   Dušené sójové maso s mrkví   Dušené srnčí maso   Dušené telecí maso   Dušené telecí maso II   Dušené telecí v římském hrnci   Dušené václavky   Dušené vepřové koleno   Dušené vepřové kotlety   Dušené vepřové ledvinky   Dušené zelí s flíčky   Dušené žampiony s bambusem   Grilovaný hovězí jazyk   Guláš z hovězí oháňky   Hortobadské hovězí plátky   Hovězí eintopf   Hovězí guláš   Hovězí guláš Jadran   Hovězí guláš na pivě   Hovězí guláš na víně  


dalmátské dušené hovězí maso, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!