KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 19. listopadu, neděle, svátek má: Alžběta


Ďábelský kapr

Kategorie: speciality, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept ďábelský kapr potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 porce kapra po 150 g
   • 80 g oleje
   • 30 g másla
   • 3 lžíce rybího vývaru nebo vody
   • 3 lžíce kečupu
   • 1 lžíce worcesterské omáčky
   • 1 lžíce kaparů
   • trochu karí koření
   • sůl
   • citronová šťáva
   • mletý pepř
   • 2 sterilované červené papriky
   • petrželka
Recept ďábelský kapr připravíme takto:
Připravené porce kapra osušíme, osolíme, opepříme. Pokapeme citronovou šťávou a necháme v chladu asi půl hodiny odležet. Pak je vložíme do většího kastrolu na rozehřátý olej a pečeme po obou stranách nejdříve na prudkém, potom na mírnějším ohni. Upečené porce kapra upravíme na nahřáté talíře. Část oleje slijeme, do zbylého oleje v kastrolu přidáme máslo, kečup, vývar nebo vodu, worcesterskou omáčku, rozsekané kapary a koření karí a za stálého míchání krátce povaříme. Takto upravenou šťávu přelijeme přes kapra a jednotlivé porce obložíme proužky papriky a ozdobíme petrželkou.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Ďábelský kapr nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Ďábelský měšec   Kapr na modro po staročesku   Kapr s rumem   Kapr v houbové remuládě   Trnavský kapr  


ďábelský kapr, recept, speciality


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!