KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 30. dubna, neděle, svátek má: Blahoslav


Čokoládový srnčí hřbet

Kategorie: sladkosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept čokoládový srnčí hřbet potřebujeme tyto suroviny:

   • 7 dkg jemně prosáté strouhanky
   • 14 dkg moučkového cukru
   • 14 dkg másla
   • 10 dkg strouhané čokolády na vaření
   • 6 vajec
   • 14 dkg strouhaných ořechů
   • špetka mleté skořice
   • 1 tlučený hřebíček
   • 2 lžíce rumu
Recept čokoládový srnčí hřbet připravíme takto:
Máslo, žloutky a cukr utřeme do pěny, přidáme strouhanou čokoládu, koření a citrónovou kůru. Strouhanku navlhčíme rumem a vmícháme do směsi. Lehce zapracujeme ušlehaný sníh z bílků. Těsto dáme do silně vymazané a moukou vysypané formy srnčího hřbetu a zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě. Vychladlý srnčí hřbet vyklopíme, žlábek vyplníme rybízovou marmeládou a polijeme čokoládovou polevou.





čokoládový srnčí hřbet, recept, sladkosti


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!