KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 27. března, pondělí, svátek má: Dita


Čočka po francouzsku

Kategorie: hlavní jídla, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept čočka po francouzsku potřebujeme tyto suroviny:

   • 1,5 hrnku čočky
   • 1 cibule
   • 2 rajčata
   • 2 hřebíčky
   • 1 bouquet garni
   • 2 dcl suchého bílého vína
   • 2 stroužky česneku
   • 125 g másla
   • sůl
   • pepř
   • petrželka
Recept čočka po francouzsku připravíme takto:
Čočku zalijeme vodou a necháme alespoň dvě hodiny namáčet. Pak přivedeme k varu, pěnu z povrchu postupně odstraňujeme. Přidáme celou cibuli, do které jsme předtím zapíchali hřebíčky, oloupaná rajčata a bouquet garni, přikryjeme, snížíme teplotu a dusíme na mírném ohni zhruba 1 hodinu. Pak přidáme víno, nasekaný česnek a máslo a dusíme další půlhodinu. Jakmile je čočka měkká, vyjmeme cibuli i bouquet garni a dochutíme solí a pepřem. Porce čočky po francouzsku ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme s čerstvým chlebem.





čočka po francouzsku, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Re: Nesmyslné vařeníStanda19.03.2015 07:52
chce to nejprve dočíst a zamyslet se, ne hned vyletět, jak čert z krabičky. Ono je tam totiž napsáno: "...přikryjeme, snížíme teplotu a dusíme na mírném ohni..."
Nesmyslné vařeníDagmar18.03.2015 22:10
Nesmyslné dlouhé vaření čočky.Ta je za 15 minut hotová.Takové jídlo ztrácí svoje nutriční hodnoty.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!