KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 27. března, pondělí, svátek má: Dita


Cmunda po kaplicku

Kategorie: hlavní jídla, uzeniny

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept cmunda po kaplicku potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g brambor
   • asi 150 g hladké mouky
   • 1 vejce
   • sůl
   • pepř
   • mletý kmín
   • majoránka
   • 3 stroužky česneku
   • mléko
   • tuk na smažení
   • na zelí: 500 g kysaného zelí + 1 syrový brambor
   • 500 g uzeného masa
Recept cmunda po kaplicku připravíme takto:
Oloupané brambory nastrouháme najemno, přidáme hladkou mouku, vejce, sůl, rozetřený česnek a koření a promícháme. Pokud chceme cmundu sytější, přidáme horké mléko a dohustíme hladkou moukou. Ze směsi tvoříme placičky, které smažíme na rozpáleném tuku. Uzené maso uvaříme nebo rozpaříme - dle druhu masa. Zelí podlijeme trochou vody (pokud je kyselejší, propláchneme vodou) a uvaříme do měkka. Během vaření přidáme najemno nastrouhaný malý brambor a promícháme. Dochutíme solí a cukrem, pokud je to potřeba.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Cmunda po kaplicku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Slezská cmunda ( bramborák )  


cmunda po kaplicku, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!