Dnes je 22. ledna, pátek, svátek má: Slavomír
Císařský řízekKategorie: hlavní jídla, hovězí masoHodnocení receptu:   Na recept císařský řízek potřebujeme tyto suroviny: • 4 plátky hovězího zadního masa (celkem 800 g) • 80 g slaniny • 2 lžíce másla • 1 lžíce hladké mouky • 2 dl kyselé smetany • sůl • mletý pepř • citronová šťáva,1 lžíce kaparů Recept císařský řízek připravíme takto: Plátky hovězího masa prošpikujeme tenkými nudličkami slaniny, okraje nařízneme, osolíme a opepříme. V kastrole na rozehřátém másle opečeme po obou stranách, zalijeme polovinou smetany a trochou vývaru nebo vodou a dusíme. Po změknutí masa, zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali ve zbytku smetany, provaříme a ochutíme citronovou šťávou. Omáčku přecedíme a přidáme do ní kapary. Při podávání zdobíme každou porci masa kolečkem citronu, případně trochou ušlehané šlehačky.
císařský řízek, recept, hlavní jídla Zatím nebyl přidán žádný příspěvek. |
|
©2021 CBMonitor.cz Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!