![]() ![]() KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Dnes je 17. ledna, neděle, svátek má: Drahoslav ![]() • 400 g mražených chobotniček • 50 ml olivového oleje • 50 ml bílého vína • sůl • 2 zrnka nového koření • 2 bobkové listy • citronová šťáva Recept chobotničky dušené na víně připravíme takto:
V kastrolu rozehřejeme olivový olej, vložíme do něj rozmražené chobotničky i s tekutinou, která vznikla při rozmrazování, podlijeme vínem, mírně osolíme, přidáme bobkové listy a nové koření, snížíme teplotu a přikryté pomalu dusíme, dokud se tekutina téměř nevypaří (asi 20 minut). Podáváme na horké míse, pokapané citronovou šťávou a s pečivem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Chobotničky dušené na víně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Fazolové lusky dušené na slanině Galja - dušené telecí maso s čočkou a kaštany Hovězí maso na víně Hrušky na víně Chobotnice na víně Chobotnice na víně s oreganem Chobotničky s olivami Jelení ragú s hříbky na červeném víně Losos na bílém víně Marocké dušené maso Okoun na víně Špekáčky s cibulí na víně Vepřové maso s cibulí na víně chobotničky dušené na víně, recept, speciality |
|