KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 17. října, úterý, svátek má: Hedvika


Černá řecká omáčka (mikonos)

Kategorie: přílohy

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept černá řecká omáčka (mikonos) potřebujeme tyto suroviny:

   • 250 ml mléka
   • 1 hrnek mletých oříšků
   • 3 plátky bílého toastového chleba
   • 1 hrst oloupaných celých pistáciových oříšků
   • 1 česneku
   • 2 lžíce olivového oleje
   • sůl
   • pepř
   • půl hrnku nasekané bazalky
   • půl hrnku nasekaného pórku
Recept černá řecká omáčka (mikonos) připravíme takto:
Nadrobený toastový chléb namočíme do mléka. Na oleji osmahneme prolisovaný česnek, pak přidáme rozmíchaný chléb s mlékem, oříšky, bazalku, pórek, sůl a pepř a povaříme do zhoustnutí (asi pět minut). Nakonec přidáme celé pistáciové oříšky. Pokud je omáčka příliš hustá, naředíme ji olivovým olejem. Ještě teplou omáčku podáváme k masům a rybám.





černá řecká omáčka (mikonos), recept, přílohy


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!