![]() ![]() KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Dnes je 18. ledna, pondělí, svátek má: Vladislav ![]() • 250 ml mléka • 1 hrnek mletých oříšků • 3 plátky bílého toastového chleba • 1 hrst oloupaných celých pistáciových oříšků • 1 česneku • 2 lžíce olivového oleje • sůl • pepř • půl hrnku nasekané bazalky • půl hrnku nasekaného pórku Recept černá řecká omáčka (mikonos) připravíme takto:
Nadrobený toastový chléb namočíme do mléka. Na oleji osmahneme prolisovaný česnek, pak přidáme rozmíchaný chléb s mlékem, oříšky, bazalku, pórek, sůl a pepř a povaříme do zhoustnutí (asi pět minut). Nakonec přidáme celé pistáciové oříšky. Pokud je omáčka příliš hustá, naředíme ji olivovým olejem. Ještě teplou omáčku podáváme k masům a rybám. V naší kuchařce bylo kromě receptu Černá řecká omáčka (mikonos) nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Arroz Negro (černá rýže) Banánová omáčka s kari Cibulová omáčka Cikánská omáčka Cuketová omáčka Černá omáčka Česneková omáčka III Čínská švestková omáčka Domácí tatarská omáčka Hořčicová omáčka Chilli omáčka Jemná křenová omáčka Lehká pikantní švestková omáčka Omáčka Béarnaise Omáčka z anglické hořčice Rychlá rajská omáčka Sladká omáčka z manga Sýrová omáčka s cibulí Šípková omáčka Teplá česneková omáčka Žloutková omáčka černá řecká omáčka (mikonos), recept, přílohy |
|