KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 20. srpna, neděle, svátek má: Bernard


Černá omáčka

Kategorie: přílohy, vánoční jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept černá omáčka potřebujeme tyto suroviny:

   • 200 g nastrouhané kořenové zeleniny (mrkev + celer + petržel)
   • 100 g medu
   • 50 g švestkových povidel
   • 50 g nastrouhané cibule
   • 50 g perníku
   • 50 g másla
   • 250 ml černého 12° piva
   • 2 lžíce krystalového cukru (na karamel)
   • 1 hrst rozinek + oloupaných mandlí a vlašských ořechů
   • sůl
   • mletý pepř
   • špetka tymiánu
   • 5 kuliček nového koření
   • 1 bobkový list
   • šťáva z 1 citrónu
Recept černá omáčka připravíme takto:
Nastrouhanou cibuli a ostatní zeleninu na sucho osmahneme, přidáme pivo, povidla, citrónovou šťávu, med a koření a omáčku 20 minut zvolna povaříme. Pak ji protřeme přes síto, rozředíme vodou, zahustíme strouhaným perníkem, obarvíme karamelem, ochutíme pokrájenými mandlemi, rozinkami a ořechy, omastíme máslem a ještě 15 minut povaříme. Černou omáčku podáváme k rybě nebo vánočce.





černá omáčka, recept, přílohy


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!