![]() ![]() KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Dnes je 08. prosince, neděle, svátek má: Květoslava ![]() • 200 g nastrouhané kořenové zeleniny (mrkev + celer + petržel) • 100 g medu • 50 g švestkových povidel • 50 g nastrouhané cibule • 50 g perníku • 50 g másla • 250 ml černého 12° piva • 2 lžíce krystalového cukru (na karamel) • 1 hrst rozinek + oloupaných mandlí a vlašských ořechů • sůl • mletý pepř • špetka tymiánu • 5 kuliček nového koření • 1 bobkový list • šťáva z 1 citrónu Recept černá omáčka připravíme takto:
Nastrouhanou cibuli a ostatní zeleninu na sucho osmahneme, přidáme pivo, povidla, citrónovou šťávu, med a koření a omáčku 20 minut zvolna povaříme. Pak ji protřeme přes síto, rozředíme vodou, zahustíme strouhaným perníkem, obarvíme karamelem, ochutíme pokrájenými mandlemi, rozinkami a ořechy, omastíme máslem a ještě 15 minut povaříme. Černou omáčku podáváme k rybě nebo vánočce. V naší kuchařce bylo kromě receptu Černá omáčka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Arroz Negro (černá rýže) Banánová omáčka s kari Cibulová omáčka Cikánská omáčka Cuketová omáčka Černá řecká omáčka (mikonos) Česneková omáčka III Čínská švestková omáčka Domácí tatarská omáčka Hořčicová omáčka Chilli omáčka Jemná křenová omáčka Lehká pikantní švestková omáčka Omáčka Béarnaise Omáčka z anglické hořčice Rychlá rajská omáčka Sladká omáčka z manga Sýrová omáčka s cibulí Šípková omáčka Teplá česneková omáčka Žloutková omáčka černá omáčka, recept, přílohy |
|