KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 17. října, úterý, svátek má: Hedvika


Caponata

Kategorie: předkrmy

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept caponata potřebujeme tyto suroviny:

   • 3 střední lilky
   • 1 cibule
   • půlka řapíkatého celeru
   • 400 g rajčat
   • 100 g zelených olivek bez pecek
   • 2-3 lžičky kaparů
   • 50 g vyloupaných ořechů
   • 100 ml olivového oleje
   • vinný ocet
   • sůl
   • pepř
   • špetka cukru
Recept caponata připravíme takto:
Lilky nakrájíme na kostičky cca 2cm veliké, solíme a odložíme na půl hodiny. Cibuli nakrájíme, osmažíme a vložíme do hrnce ve které budeme chytat caponatu. Na pánvi doplníme olej, na něm osmahneme lilek, pak jej přendáme do hrnce. Podobně postupujeme s nakrájeným celerem a zbavenými pecek a nakrájenými rajčaty, které smažíme 10-15 minut. Potom všechnu zeleninu vloženou do hrnce jemně promícháme a pár minut společně osmahneme. Přidáme olivky, vyloupané ořechy, dochutíme octem, osolíme, opepříme, trochu osladíme, promícháme, posypeme kapary a dáme vychladit.





caponata, recept, předkrmy


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!