![]() ![]() KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Dnes je 17. ledna, neděle, svátek má: Drahoslav ![]() • 4 filé z candáta bez kůže • citronová šťáva • 6 žampiónů • 1 dcl bílého vína • 1 dcl mléka • strouhaný parmezán • máslo • strouhanka • sůl • pepř • oregano • tymián Recept candát na žampiónech připravíme takto:
Oprané a osušené filety osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a marinujeme. Marinované filety osušíme a na kousku másla prudce opečeme z obou stran. Zapékací formu vymažeme máslem, položíme do ní filety, na ně dáme žampióny nakrájené na plátky, zalijeme směsí vína, mléka a strouhaného sýra a navrch dáme ještě plátky másla a posypeme strouhankou. Pečeme v předehřáté troubě 10 minut při 180°C, poté na asi 2 minuty zvýšíme teplotu na 250°C, aby jídlo "chytilo barvu". V naší kuchařce bylo kromě receptu Candát na žampiónech nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Candát na hříbkách Candát na kmíně Candát na másle Candát na rajčatech Candát na rýži se smetanou Candát na slanině s křenem Candát po italsku Candát po kyjevsku Candát po selsku Candát s cibulovou omáčkou Candát s jemnou petrželkovou omáčkou Candát se špenátem Candát v sojové omáčce Filé na žampiónech Kapr na žampiónech s ořechy Nadívaný candát Pečený candát na víně se smetanou Rožmberský candát Štika pečená na žampiónech Vepřové maso na žampiónech Zapečený candát s houbami candát na žampiónech, recept, hlavní jídla |
|