![]() ![]() KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Dnes je 16. ledna, sobota, svátek má: Ctirad ![]() • 400 g vepřové kýty • 80 g slaniny • 80 g dušených žampiónů • 1 vejce • 1 malý květák • 40 g másla • sůl • pepř Recept čachtické plněné řízky připravíme takto:
Z masa připravíme 4 řízky, naklepeme, osolíme a okořeníme. Z vejce a žampiónů připravíme smaženici, kterou řízky naplníme, ty přeložíme na polovinu a sepneme špejlí nebo párátky. Slaninu vyškvaříme a na ní maso opečeme za mírného podlévání vodou nebo šťavou. Květák uvaříme ve slané vodě. Hotový květák pak rozložíme do středu mísy, polijeme máslem a plněné řízky naskládáme okolo a polijeme šťávou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Čachtické plněné řízky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Čínské vepřové řízky Gratinované telecí řízky Houby plněné vaječnou směsí Jednoduché grilované plněné houby Plněné avokádo Plněné kůzle Schlutzskrapfen (těstoviny plněné špenátem a ricottou) Srnčí řízky v pivním těstíčku Zaklepávané hovězí řízky čachtické plněné řízky, recept, speciality |
|