KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 27. května, sobota, svátek má: Valdemar


Burgundské hovězí maso

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept burgundské hovězí maso potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g hovězího masa z kýty
   • 40 g slaniny
   • 150 g žampionů
   • 60 g cibule
   • 2 stroužky česneku
   • 2 dcl červeného vína
   • špetka černého mletého pepře
   • 1 bobkový list
   • 1 hřebíček
   • tymián
   • 30 g sádla
   • 1 lžíce rajského protlaku
   • 1 lžíce solamylu
   • půl lžičky cukru
   • citronová šťáva
Recept burgundské hovězí maso připravíme takto:
Slaninu nakrájíme na kousky a osmažíme. Smaženou slaninu vyndáme, na vysmaženém tuku osmahneme 4 kostky hovězího masa, zalijeme červeným vínem, přidáme bobkový list, hřebíček a tymián, přikryjeme a dusíme doměkka. Na trošce sádla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a žampiony, osolíme, přidáme třený česnek, pepř a rajský protlak a chvíli dusíme. Tuto směs přidáme k hotovému masu a opět chvíli podusíme. Před koncem dušení rozmícháme v troše vody solamyl, přidáme ho k masu a ještě chvíli povaříme. Nakonec dochutíme cukrem nebo citronovou šťávou. Před podáváním je třeba vyndat z hrnce bobkový list a hřebíček.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Burgundské hovězí maso nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Arabská hovězí játra   Bavorský masový kotlík   Beraní maso na česneku   Boloňský hovězí hrnec   Bosenské masové kuličky   Brambory plněné mletým hovězím   Cikánská hovězí pečeně   Dalmátské dušené hovězí maso   Domácí hovězí roštěná   Drůbeží maso v alobalu   Dušená hovězí plec na šalotce   Dušené hovězí maso na houbách   Dušené hovězí maso s křenem   Dušené hovězí na víně   Dušené hovězí nudličky se zeleninou   Dušené hovězí nudličky se zeleninou a bramborovými hranolky   Dušené hovězí plátky se zeleninou   Dušené hovězí po florentinsku   Dušené klokaní maso   Dušené kozí maso   Dušené skopové maso   Dušené sójové maso s mrkví   Dušené srnčí maso   Dušené telecí maso   Dušené telecí maso II   Grilovaný hovězí jazyk   Guláš z hovězí oháňky   Hortobadské hovězí plátky   Hovězí eintopf   Hovězí guláš   Hovězí guláš Jadran   Hovězí guláš na pivě   Hovězí guláš na víně   Hovězí guláš s cuketou   Hovězí guláš s černým pivem   Hovězí guláš s červenými fazolemi   Hovězí guláš s fazolemi   Hovězí guláš s houbami   Hovězí guláš s jablky   Hovězí jazyk na smetaně   Hovězí klopsy v rajské omáčce   Hovězí kostky s mrkví   Hovězí kotlíkový guláš   Hovězí krk na víně s dýňovo-bramborovým pyré   Hovězí křenová roláda   Hovězí květová špička   Hovězí kýta na okurkách   Hovězí maso dušené se zeleninou   Hovězí maso na cibulce s vejci   Hovězí maso na cibuli  


burgundské hovězí maso, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!