KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 18. ledna, středa, svátek má: Vladislav


Burgundská polévka

Kategorie: polévky, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept burgundská polévka potřebujeme tyto suroviny:

   • 100 g měkkého salámu
   • 2 mrkve
   • 1 menší celer
   • 1 kedlubna
   • 2 brambory
   • 1 menší cibule
   • 2 stroužky česneku
   • 5 g másla
   • mletý pepř
   • sůl
   • petrželka a červený pepř na ozdobu
   • vývar
Recept burgundská polévka připravíme takto:
Oloupanou a na kostičky nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném másle. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme ozdobným nožem na pravidelné hranolky. Česnek nakrájíme na tenké plátky. Připravenou zeleninu přidáme k cibuli a necháme ji dusit. Pak zalijeme 1,5 litrem vlažného vývaru, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Oloupeme mladou kedlubnu, brambory, které také nakrájíme na hranolky, vložíme je do polévky a vaříme doměkka. Před koncem varu do polévky vložíme na kostičky nakrájený salám. Porce burgundské polévky ozdobíme čerstvou petrželkou a červeným pepřem.





burgundská polévka, recept, polévky


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!