Bůčkové řízkyKategorie: hlavní jídla, mleté masoHodnocení receptu:   Na recept bůčkové řízky potřebujeme tyto suroviny: • 1 kg libového bůčku • 150 g strouhaného sýra • 2 vejce • sůl • pepř • na obalení: hladká mouka + vejce + strouhanka • olej Recept bůčkové řízky připravíme takto: Bůček umeleme, smícháme s vejci a strouhaným sýrem, osolíme, opepříme a řádně promícháme. Ze směsi vytvarujeme váleček, který dáme do alobalu a necháme v mrazáku asi 2 hodiny ztuhnout. Pak nakrájíme na plátky, které obalíme postupně v hladké mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance a v rozpáleném oleji usmažíme do červena. Bůčkové řízky podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší.
bůčkové řízky, recept, hlavní jídla |
|