KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 21. října, sobota, svátek má: Brigita


Briky

Kategorie: speciality, skopové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept briky potřebujeme tyto suroviny:

   • 300 g jehněčího mletého masa
   • 8 plátků listového těsta
   • 8 vajec
   • 3 cibule
   • 12 lžic oleje
   • 1 bílek
   • 2 citrony
   • petrželka
   • sůl
   • pepř
Recept briky připravíme takto:
Oloupanou cibuli a petrželku nakrájíme a povaříme v 2 dcl osolené vody. Tu pak slijeme, přidáme mleté maso, opepříme a promícháme. Doprostřed plátků z listového těsta dáme nádivku z mletého masa, na ni vyklepneme syrové vejce, plátky složíme do čtverce, okraje potřeme bílkem a přeložíme do trojúhelníků. Kraje ještě slepíme bílkem. Do rozpáleného oleje vkládáme briky a smažíme 2–3 minuty. Přitom zvrchu poléváme olejem. Půl minuty před koncem smažení obrátíme. Podáváme horké se čtvrtkami citronu na zakapání.





briky, recept, speciality


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!