KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 25. února, sobota, svátek má: Liliana


Bratislavské rohlíčky z nekynutého těsta

Kategorie: sladkosti, vánoční jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept bratislavské rohlíčky z nekynutého těsta potřebujeme tyto suroviny:

   • 350 g hladké mouky
   • 250 g margarínu
   • 2 žloutky
   • 1 lžíce zakysané smetany
   • 2 lžíce cukru krystal
   • 1/4 lžičky soli
   • na náplň: 100 g mletých vlašských ořechů + 70 g krystalového cukru + troška vody
Recept bratislavské rohlíčky z nekynutého těsta připravíme takto:
Všechny suroviny zpracujeme na hladké těsto, které vyválíme na pomoučeném vále na tloušťku asi 0,5 cm. Z těsta vykrajujeme malé čtverečky, na každý položíme trochu náplně (náplň připravíme tak, že do malého hrnce dáme vodu s cukrem, přivedeme k varu a přidáme mleté ořechy). Ze čtverečků s nádivkou tvarujeme malé rohlíčky, potřeme rozpuštěným máslem a pak žloutkem (aby byly pěkné a zlatavé) a upečeme na vymazaném plechu v rozehřáté troubě (asi 10 minut). Hotové rohlíčky pocukrujeme a můžeme podávat.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Bratislavské rohlíčky z nekynutého těsta nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Anýzové rohlíčky   Bratislavské rohlíčky makové   Bratislavské rohlíčky ořechové   Drožďové rohlíčky   Jablečné řezy z tvarohového těsta   Kadaňské rohlíčky   Kokosové rohlíčky   Malinový koláč z křehkého těsta   Mandlové rohlíčky   Martinské rohlíčky   Máslové rohlíčky   Ořechové rohlíčky   Pařížské rohlíčky   Punčové rohlíčky   Rakouské mocca rohlíčky   Skořicové rohlíčky   Sladké rohlíčky zadělávané pivem   Štrůdl z tvarohového těsta   Tvarohové rohlíčky   Vajíčka z lineckého těsta   Vanilkové rohlíčky   Velikonoční beránek z tvarohového těsta   Velikonoční beránek ze šlehačkového těsta   Žloutkové rohlíčky  


bratislavské rohlíčky z nekynutého těsta, recept, sladkosti


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!