![]() ![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 350 g hladké mouky • 250 g margarínu • 2 žloutky • 1 lžíce zakysané smetany • 2 lžíce cukru krystal • 1/4 lžičky soli • na náplň: 100 g mletých vlašských ořechů + 70 g krystalového cukru + troška vody Recept bratislavské rohlíčky z nekynutého těsta připravíme takto:
Všechny suroviny zpracujeme na hladké těsto, které vyválíme na pomoučeném vále na tloušťku asi 0,5 cm. Z těsta vykrajujeme malé čtverečky, na každý položíme trochu náplně (náplň připravíme tak, že do malého hrnce dáme vodu s cukrem, přivedeme k varu a přidáme mleté ořechy). Ze čtverečků s nádivkou tvarujeme malé rohlíčky, potřeme rozpuštěným máslem a pak žloutkem (aby byly pěkné a zlatavé) a upečeme na vymazaném plechu v rozehřáté troubě (asi 10 minut). Hotové rohlíčky pocukrujeme a můžeme podávat. V naší kuchařce bylo kromě receptu Bratislavské rohlíčky z nekynutého těsta nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Anýzové rohlíčky Bratislavské rohlíčky makové Bratislavské rohlíčky ořechové Drožďové rohlíčky Jablečné řezy z tvarohového těsta Kadaňské rohlíčky Kokosové rohlíčky Malinový koláč z křehkého těsta Mandlové rohlíčky Martinské rohlíčky Máslové rohlíčky Ořechové rohlíčky Pařížské rohlíčky Punčové rohlíčky Rakouské mocca rohlíčky Skořicové rohlíčky Sladké rohlíčky zadělávané pivem Štrůdl z tvarohového těsta Tvarohové rohlíčky Vajíčka z lineckého těsta Vanilkové rohlíčky Velikonoční beránek z tvarohového těsta Velikonoční beránek ze šlehačkového těsta Žloutkové rohlíčky bratislavské rohlíčky z nekynutého těsta, recept, sladkosti |
|