KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 23. května, úterý, svátek má: Vladimír


Brambory zapečené s masem a bílým zelím

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept brambory zapečené s masem a bílým zelím potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g brambor
   • 500 g mletého masa
   • cibule
   • česnek
   • 1 lžíce oleje
   • půl lžičky oregana
   • sůl
   • pepř
   • 1 lžíce rajčatového protlaku
   • 1 konzerva krájených rajčat
   • 1 malá hlávka bílého zelí
   • 150 g kysané smetany
   • 100 ml sladké smetany
   • 150 g strouhaného sýra
Recept brambory zapečené s masem a bílým zelím připravíme takto:
Brambory uvaříme ve slupce, pak je oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno rozkrájíme. V pánvi rozehřejeme olej a cibuli s česnekem na něm osmahneme. Přidáme mleté maso a opečeme. Okořeníme oreganem, osolíme a opepříme, přidáme rajčatový protlak a rajčata a společně podusíme. Bílé zelí očistíme, omyjeme, najemno nakrouháme, povaříme několik minut v osolené vodě, pak prolijeme studenou vodou a necháme okapat. Kyselou a sladkou smetanu smícháme. Zelí naplníme do vymazané zapékací formy, poklademe mletým masem a přikryjeme plátky brambor. Zalijeme smetanou, posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme v předehřáté troubě při 175°C asi 45 minut. Ozdobíme petrželkou.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Brambory zapečené s masem a bílým zelím nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Alpské brambory   Andělské brambory   Apoštolské brambory   Baklažány plněné masem   Bavorské brambory   Belgické plněné brambory   Bengálské brambory   Bílé zelí s jehněčím masem a jablky   Bramborák se zelím   Bramborové pirohy s uzeným masem   Bramborové pirohy se zelím   Bramborové šišky s kysaným zelím   Bramborové špalky s uzeným masem a se zelím   Bramborové špecle s kuřecím masem   Bramborové špecle s uzeným masem   Bramborové špecle s vepřovým masem   Bramborový guláš s mletým masem   Brambory na slanině s tvarohem   Brambory plněné mletým hovězím   Brambory s brynzou   Brambory s cibulí   Brambory s haluškami   Brambory s houbovou omáčkou   Brambory s ředkvičkovou omáčkou   Brambory se slaninou   Brambory se slaninou, žampiony a sýrem   Brambory se špenátem   Brambory se zelím a smetanou   Brambory ve skořápce   Brambory ve slanině   Brambory zapečené se slaninou a sýrem   Brambory zapečené se smetanou   Brambory zapečené se zelím   Brynzové brambory   Celozrnné špagety s kysaným zelím a uzeným tofu   Česnekové špagety s uzeným masem   Čínské nudle s vepřovým masem   Čočka s uzeným masem   Divočák na pivě se zelím   Drštky na paprice se škvarky a uzeným masem   Dušená kapusta s uzeným masem a brambory   Dušená mrkev s vepřovým masem   Dušené brambory s čerstvými houbami   Dušené brambory s kedlubnami   Farmářské brambory   Fazole s mletým masem   Fazole se zelím a s pohankou   Fazolová směs se sójovým masem   Fazolový guláš s masem   Filé s kysaným zelím  


brambory zapečené s masem a bílým zelím, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!