|
|
|
![]() |
||
![]() KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Dnes je 22. dubna, neděle, svátek má: Evženie ![]() • 600 gramů brambor • 4 stroužky česneku • 1 vejce • 50 ml mléka • 100 gramů hladké mouky • sádlo • sůl • majoránka • pepř Recept bramborák připravíme takto:
Brambory oloupeme, nastrouháme do mísy a slijeme z nich vodu. Česnek utřeme s trochou soli a nebo vymačkáme a přidáme k bramborám spolu s vejcem, moukou, mlékem, solí, majoránkou a pepřem. Bramborákové těsto pečlivě promícháme. Na pánvi rozpálíme sádlo, na kterém pak bramobráky usmažíme. Hotové bramboráky můžeme nechat na ubrousku zbavit nadbytečného tuku. Podáváme jako přílohu nebo i samotné. V naší kuchařce bylo kromě receptu Bramborák nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Bramborák se strouhanou cibulí Chlumecká cmunda (bramborák) Květákový bramborák Maďarský bramborák Vesnický bramborák bramborák, recept, přílohy |