![]() ![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 750 g syrových okrájených brambor • 1/4 l mléka • 2 vejce • sůl • pepř • lžíce majoránky • česnek • 5 - 6 vrchovatých lžic hladké mouky Recept bramborák připravíme takto:
Brambory nastrouháme a hned zalijeme vařícím mlékem, aby nezčernaly. Přidáme celá vejce, sůl, koření a mouky jen tolik, aby vzniklo řídké těsto. Dobře promícháme. Naběračkou nabíráme a lijeme na pánev s rozehřátým olejem, rozetřeme nebo pohybem pánví rozlijeme do kruhu a smažíme z každé strany dozlatova. Do těsta můžeme přidat nadrobno pokrájenou uzeninu nebo škvarky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Bramborák nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Bramborák se škvarky Bramborák se zelím Bramboráky se slaninou Cuketový bramborák Houbový bramborák Krkonošské sejkory (bramboráky) Krušnohorský bramborák Kynutý bramborák Pečené bramboráky Pivní bramborák s uzeným masem Plněný bramborák Řízek v bramboráku Slezská cmunda ( bramborák ) Uzená krkovička v bramboráku Uzená plec v bramboráku Uzené maso v bramboráku Vegetariánský bramborák Zapečený bramborák se špekáčkem Zeleninová směs v bramboráku bramborák, recept, hlavní jídla |
|