KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 21. října, sobota, svátek má: Brigita


Bramborák

Kategorie: hlavní jídla, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept bramborák potřebujeme tyto suroviny:

   • 750 g syrových okrájených brambor
   • 1/4 l mléka
   • 2 vejce
   • sůl
   • pepř
   • lžíce majoránky
   • česnek
   • 5 - 6 vrchovatých lžic hladké mouky
Recept bramborák připravíme takto:
Brambory nastrouháme a hned zalijeme vařícím mlékem, aby nezčernaly. Přidáme celá vejce, sůl, koření a mouky jen tolik, aby vzniklo řídké těsto. Dobře promícháme. Naběračkou nabíráme a lijeme na pánev s rozehřátým olejem, rozetřeme nebo pohybem pánví rozlijeme do kruhu a smažíme z každé strany dozlatova. Do těsta můžeme přidat nadrobno pokrájenou uzeninu nebo škvarky.





bramborák, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Křupavější bramborákJan Bostl01.02.2016 13:28
...osvědčilo se do klasického bramboráku místo hladké mouky dát hrubou. Není to takový " slepenec", ale je pěkně křupavý...
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!