KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 23. února, čtvrtek, svátek má: Svatopluk


Bouillabaisse

Kategorie: polévky, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept bouillabaisse potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g ryb (mořský jazyk
   • treska
   • kamenáč
   • mořský úhoř)
   • půlka malého humra
   • 60 g krabího masa
   • kousek cibule
   • 1 sklenka bílého vína
   • 2 lžíce oleje
   • 1 rajče
   • 2 stroužky česneku
   • 1 bobkový list
   • 1 hřebíček
   • pepř
   • špetka šafránu
   • sůl
   • 1,2 l vody
   • 4 malé plátky bílé veky
Recept bouillabaisse připravíme takto:
Očištěné ryby, humří a krabí maso nakrájíme na kousky. Do hrnce vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, utřený česnek, spařené, oloupané a na čtvrtky nakrájené rajče, olej, sůl, koření a připravené maso, zalijeme je vínem a vroucí vodou a na prudkém ohni vaříme čtvrt hodiny. Plátky bílé veky nakrájíme na nudličky, opečeme je nasucho na pánvičce, rozdělíme na talíře, na ně položíme obrané, vykostěné a nakrájené rybí (humří a krabí) maso a zalijeme proceděnou vařící polévkou. Hned podávejte.





bouillabaisse, recept, polévky


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!