Kuchařské recepty pro každý den

KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 19. listopadu, pondělí, svátek má: Alžběta


Borůvkový džem

Kategorie: kompoty, marmelády

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept borůvkový džem potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg borůvek
   • 800 g cukru
   • půl lžičky kyseliny citrónové
   • pektin
Recept borůvkový džem připravíme takto:
Borůvky očistíme, podlijeme malým množstvím vody a vaříme 5 minut. Pak přidáme cukr, kyselinu citrónovou a pektín (použijeme podle návodu) a ještě povaříme 10 minut. Po dovaření ještě horké plníme do sklenic (naplníme ije téměř po okraj), zavřeme víčkem a sklenice otočíme dnem vzhůru na 10-30 minut, aby se víčko dobře přichytilo. Džem po uzavření víčkem můžeme i sterilizovat 10 minut při teplotě 90°C.





borůvkový džem, recept, kompoty, marmelády


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2018 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!