![]() ![]() KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Dnes je 21. ledna, čtvrtek, svátek má: Běla ![]() • 1 kg borůvek • 800 g cukru • půl lžičky kyseliny citrónové • pektin Recept borůvkový džem připravíme takto:
Borůvky očistíme, podlijeme malým množstvím vody a vaříme 5 minut. Pak přidáme cukr, kyselinu citrónovou a pektín (použijeme podle návodu) a ještě povaříme 10 minut. Po dovaření ještě horké plníme do sklenic (naplníme ije téměř po okraj), zavřeme víčkem a sklenice otočíme dnem vzhůru na 10-30 minut, aby se víčko dobře přichytilo. Džem po uzavření víčkem můžeme i sterilizovat 10 minut při teplotě 90°C. V naší kuchařce bylo kromě receptu Borůvkový džem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Banánový džem Banánový džem II Brusinkový džem Citronovo-limetkový džem Dýňový džem Dýňový džem II Dýňový džem III Džem z kiwi Fíkový džem Fíkový džem s chilli Jablečný džem se skořicí Jahodovo-banánový džem Jahodovo-třešňový džem Malinový džem Ostružinový džem Pomerančový džem Rybízový džem (v domácí pekárně) Šípkový džem Třešňový džem borůvkový džem, recept, kompoty, marmelády |
|