KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 29. května, pondělí, svátek má: Maxmilián


Boršč vesnický

Kategorie: polévky, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept boršč vesnický potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g hovězího masa s kostí
   • 500 g červené řepy
   • celý černý pepř
   • 1 bobkový list
   • 3 lžíce másla
   • šťáva z 1 citrónu
   • 1 lžíce rajčatového protlaku
   • cukr
   • 1 mrkev
   • 1 petržel
   • 1 cibule
   • 300 g bílého zelí
   • 2 lžíce zakysané smetany
   • petrželová nať
   • sůl
Recept boršč vesnický připravíme takto:
Umyté maso zalijeme 1,5 litrem vody, osolíme, přidáme bobkový list a několik kuliček pepře a vaříme 1 hodinu. V hrnci rozpustíme 2 lžíce másla, vložíme na hranolky nakrájenou oloupanou řepu, přidáme citrónovou šťávu, cukr, sůl, rajčatový protlak a 30 minut podusíme. Nadrobno nakrájenou cibuli zesklovatíme na zbytku másla, přidáme kolečka mrkve a petržele a 10 minut na mírném ohni smažíme. Maso vyndáme z vývaru, vykostíme a nakrájíme na kostky. Do vývaru vložíme zeleninu, nastrouhané zelí a 20 minut povaříme. Potom přidáme řepu a maso a vše ještě 5 minut povaříme. Nakonec polévku zahustíme smetanou a posypeme petrželkou.





boršč vesnický, recept, polévky


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!