![]() ![]() KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Dnes je 21. února, čtvrtek, svátek má: Lenka ![]() • 500 g hovězího masa • 250 g zelí • 200 g sterilované červené řepy • 1 cibule • 1 mrkev • sůl • lžíce másla • 0,5 petržele • 4 brambory • 1 bobkový list • 6 zrnek pepře • 3 rajčata • 1 lžíce octa • 4 stroužky česneku • petrželka • 4 lžíce kysané smetany Recept boršč ukrajinský připravíme takto:
Hovězí maso omyjeme, vložíme do studené osolené vody, uvedeme do varu a na mírném ohni va?íme doměkka. Do jiné nádoby si dáme vařit na kostičky nakrájené brambory. Na rozehřátém másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, vmícháme na nudličky nakrájenou mrkev a petržel, zalijeme vývarem z masa, přidáme zelí, bobkový list, pepř a vaříme, až je zelenina měkká. Před koncem vaření přidáme sterilovanou červenou řepu, na plátky nakrájená oloupaná rajčata, ocet, česnek utřený se solí, na kousky nakrájené uvařené maso a na kolečka nakrájenou klobásu nebo pikantní párek. Vše povaříme a úplně nakonec přidáme uvařené na kostičky nakrájené brambory a chvilku povaříme. Na talíři boršč posypeme posekanou petrželkou a přidáme lžíci zakysané smetany. V naší kuchařce bylo kromě receptu Boršč ukrajinský nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Boršč Boršč běloruský Boršč červený žitomírský Boršč houbový Boršč chalupářský Boršč II Boršč letní Boršč litevský studený Boršč moskevský Boršč podkarpatský Boršč polský Boršč pravý Boršč ruský se šťovíkem Boršč rybářský Boršč s masovými knedlíčky Boršč s mletým masem Boršč saratovský Boršč se sýrem Boršč se zeleným hráškem Boršč uzeninový Boršč vesnický Boršč z čerstvého zelí Boršč zeleninový Falešný boršč boršč ukrajinský, recept, polévky |
|