KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 26. května, pátek, svátek má: Filip


Boršč ukrajinský

Kategorie: polévky, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept boršč ukrajinský potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g hovězího masa
   • 250 g zelí
   • 200 g sterilované červené řepy
   • 1 cibule
   • 1 mrkev
   • sůl
   • lžíce másla
   • 0,5 petržele
   • 4 brambory
   • 1 bobkový list
   • 6 zrnek pepře
   • 3 rajčata
   • 1 lžíce octa
   • 4 stroužky česneku
   • petrželka
   • 4 lžíce kysané smetany
Recept boršč ukrajinský připravíme takto:
Hovězí maso omyjeme, vložíme do studené osolené vody, uvedeme do varu a na mírném ohni va?íme doměkka. Do jiné nádoby si dáme vařit na kostičky nakrájené brambory. Na rozehřátém másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, vmícháme na nudličky nakrájenou mrkev a petržel, zalijeme vývarem z masa, přidáme zelí, bobkový list, pepř a vaříme, až je zelenina měkká. Před koncem vaření přidáme sterilovanou červenou řepu, na plátky nakrájená oloupaná rajčata, ocet, česnek utřený se solí, na kousky nakrájené uvařené maso a na kolečka nakrájenou klobásu nebo pikantní párek. Vše povaříme a úplně nakonec přidáme uvařené na kostičky nakrájené brambory a chvilku povaříme. Na talíři boršč posypeme posekanou petrželkou a přidáme lžíci zakysané smetany.





boršč ukrajinský, recept, polévky


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!