KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 29. dubna, sobota, svátek má: Robert


Boršč se zeleným hráškem

Kategorie: polévky, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept boršč se zeleným hráškem potřebujeme tyto suroviny:

   • 400 g předního hovězího masa
   • 100 g mrkve
   • 100 g celeru
   • 200 g červené řepy
   • 100 g bílého hlávkového zelí
   • 200 g brambor
   • sůl
   • 5 kuliček pepře
   • 3 kuličky nového koření
   • 2 bobkové listy
   • 50 g másla
   • 50 g hladké mouky
   • 2 lžíce rajského protlaku
   • 100 g zeleného hrášku
   • mletý pepř
   • ocet
   • cukr
Recept boršč se zeleným hráškem připravíme takto:
Hovězí maso očistíme, vložíme do osolené vody a přivedeme k varu. Přidáme celý černý pepř, nové koření a bobkové listy. Maso na boršč vaříme, dokud není zcela měkké. Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme nadrobno. Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na nudličky. Očištěné zelí nastrouháme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Měkké maso vyjmeme z hrnce a nakrájíme na kostičky, vývar přecedíme a znovu uvedeme do varu. Do vývaru dáme všechnu zeleninu a vaříme doměkka. Z másla a mouky připravíme jíšku. Do polévky vmícháme rajský protlak a zahustíme ji jíškou. Boršč zvolna vaříme 15 minut, těsně před koncem vaření do něj vsypeme hrášek a vložíme pokrájené maso. Nakonec dochutíme solí, pepřem, octem a cukrem.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Boršč se zeleným hráškem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Boršč   Boršč běloruský   Boršč červený žitomírský   Boršč houbový   Boršč chalupářský   Boršč II   Boršč letní   Boršč litevský studený   Boršč moskevský   Boršč podkarpatský   Boršč polský   Boršč pravý   Boršč ruský se šťovíkem   Boršč rybářský   Boršč s masovými knedlíčky   Boršč s mletým masem   Boršč saratovský   Boršč se sýrem   Boršč ukrajinský   Boršč uzeninový   Boršč vesnický   Boršč z čerstvého zelí   Boršč zeleninový   Falešný boršč   Květáková polévka s hráškem   Rajčatová polévka se zeleným pepřem   Rybí krém s hráškem  


boršč se zeleným hráškem, recept, polévky


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!