KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 22. února, středa, svátek má: Petr


Boršč saratovský

Kategorie: polévky, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept boršč saratovský potřebujeme tyto suroviny:

   • 2 velké červené řepy
   • 40 dkg bílého hlávkového zelí
   • 4 brambory
   • 2 mrkve
   • 2 cibule
   • 2 petržele
   • 16 dkg rajčatového protlaku
   • 10 dkg tuku
   • 2 lžičky cukru
   • 2 lžíce 3% octa
   • sůl
   • 10 dkg smetany
   • zelená petrželka
   • 4 l masového vývaru
Recept boršč saratovský připravíme takto:
Řepu omyjeme, očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Zalijeme trochu vývarem, aby byla řepa lehce namočená, přidáme rajčatový protlak, ocet, tuk a dusíme řepu do změknutí. Zelí nakrájíme na nudličky, brambory na tenké plátky, které ještě rozkrájíme na malé obdélníčky (1x1,5 cm). Vložíme do hrnce, zalijeme vývarem a vaříme. Na pánvi připravíme zahušťovací směs. Očištěnou mrkev a petržel nastrouháme na jemném struhadle. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a osmažíme na tuku. Přidáme nastrouhanou mrkev a petržel a doosmažíme. Do hrnce s vývarem s vařeným zelím a bramborami přidáme dušenou řepu a zahušťovací směs a vše zamícháme. Vaříme ještě 5 až 10 minut, po té boršč dochutíme cukrem a solí. Boršč podáváme se smetanou a ozdobený zelenou petrželkou.





boršč saratovský, recept, polévky


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!