![]() ![]() KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Dnes je 22. ledna, pátek, svátek má: Slavomír ![]() • 2 velké červené řepy • 40 dkg bílého hlávkového zelí • 4 brambory • 2 mrkve • 2 cibule • 2 petržele • 16 dkg rajčatového protlaku • 10 dkg tuku • 2 lžičky cukru • 2 lžíce 3% octa • sůl • 10 dkg smetany • zelená petrželka • 4 l masového vývaru Recept boršč saratovský připravíme takto:
Řepu omyjeme, očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Zalijeme trochu vývarem, aby byla řepa lehce namočená, přidáme rajčatový protlak, ocet, tuk a dusíme řepu do změknutí. Zelí nakrájíme na nudličky, brambory na tenké plátky, které ještě rozkrájíme na malé obdélníčky (1x1,5 cm). Vložíme do hrnce, zalijeme vývarem a vaříme. Na pánvi připravíme zahušťovací směs. Očištěnou mrkev a petržel nastrouháme na jemném struhadle. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a osmažíme na tuku. Přidáme nastrouhanou mrkev a petržel a doosmažíme. Do hrnce s vývarem s vařeným zelím a bramborami přidáme dušenou řepu a zahušťovací směs a vše zamícháme. Vaříme ještě 5 až 10 minut, po té boršč dochutíme cukrem a solí. Boršč podáváme se smetanou a ozdobený zelenou petrželkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Boršč saratovský nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Boršč Boršč běloruský Boršč červený žitomírský Boršč houbový Boršč chalupářský Boršč II Boršč letní Boršč litevský studený Boršč moskevský Boršč podkarpatský Boršč polský Boršč pravý Boršč ruský se šťovíkem Boršč rybářský Boršč s masovými knedlíčky Boršč s mletým masem Boršč se sýrem Boršč se zeleným hráškem Boršč ukrajinský Boršč uzeninový Boršč vesnický Boršč z čerstvého zelí Boršč zeleninový Falešný boršč boršč saratovský, recept, polévky |
|