KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 23. února, čtvrtek, svátek má: Svatopluk


Boršč s mletým masem

Kategorie: polévky, mleté maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept boršč s mletým masem potřebujeme tyto suroviny:

   • 350 g mletého masa
   • 30 g uzené slaniny
   • 250 g bílého zelí
   • 200 g červené řepy
   • 200 g brambor
   • půl cibule
   • 100 g kořenové zeleniny (mrkev+celer+petržel)
   • 1 rajče
   • bobkový list
   • nové koření
   • celý pepř
   • 2 a půl lžičky mleté sladké papriky
   • hladká mouka
   • 1 dl sladké smetany
   • citronová šťáva
   • sůl
   • cukr
   • polévkové koření
Recept boršč s mletým masem připravíme takto:
Do vody dáme mleté maso rozdělené na kousky, přidáme sůl, koření a zvolna vaříme zhruba 20 minut, pak přidáme nakrouhané zelí, nahrubo nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, rajče rozkrojené na kousky a brambory na kostky. Slaninu nakrájíme na drobnější kostky, rozškvaříme, vsypeme papriku, necháme jen zpěnit a ihned přidáme do polévky. Necháme chvíli povařit a zahustíme moukou rozšlehanou ve vodě a dále zvolna vaříme zhruba 20 - 30 minut. Zelenina před zahuštěním nesmí být moc měkká, dovaří se pak. Ke konci zjemníme smetanou a dochutíme citrónovou šťávou, podle potřeby cukrem a polévkovým kořením.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Boršč s mletým masem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Boršč   Boršč běloruský   Boršč červený žitomírský   Boršč houbový   Boršč chalupářský   Boršč II   Boršč letní   Boršč litevský studený   Boršč moskevský   Boršč podkarpatský   Boršč polský   Boršč pravý   Boršč ruský se šťovíkem   Boršč rybářský   Boršč s masovými knedlíčky   Boršč saratovský   Boršč se sýrem   Boršč se zeleným hráškem   Boršč ukrajinský   Boršč uzeninový   Boršč vesnický   Boršč z čerstvého zelí   Boršč zeleninový   Cibulačka s kuřecím masem   Cibulačka s uzeným masem   Cuketová polévka s kuřecím masem   Čočkový krém s uzeným masem   Falešný boršč   Francouzská zeleninová polévka s kuřecím masem   Hovězí polévka s masem a domácími nudlemi   Hrachová polévka s beraním masem   Hrášková polévka s kuřecím masem   Krkonošská cibulačka s hovězím masem   Kuřecí vývar s rýží a masem   Minestra s hovězím masem   Minestra s vepřovým masem   Mušličková polévka s masem   Nudlová polévka s kuřecím masem   Pohanková polévka s uzeným masem   Půlnoční polévka s mletým masem   Soba s vepřovým masem   Staročeská polévka s masem a játry   Špenátová polévka s jehněčím masem   Zeleninová polévka s hovězím masem   Zeleninová polévka s uzeným masem   Zelňačka s houbami a vepřovým masem   Zelňačka s mletým masem   Zelňačka s uzeným masem  


boršč s mletým masem, recept, polévky


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!