KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 27. března, pondělí, svátek má: Dita


Boršč pravý

Kategorie: polévky, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept boršč pravý potřebujeme tyto suroviny:

   • 40 dkg skopového masa
   • 20 dkg červené řepy
   • 30 dkg čerstvého bílého zelí
   • 25 dkg brambor
   • 2 mrkve
   • 1 malá petržel
   • 1 cibule
   • 2 stroužky česneku
   • 5 dkg rajčatový protlak
   • 3 dkg másla
   • ocet
   • sůl
   • petrželka nebo kopr
   • kyselá hustá smetana
Recept boršč pravý připravíme takto:
Maso očistíme, omyjeme, lehce naklepeme, vložíme do hrnce, zalijeme 1,5 litrem vody, přikryjeme poklicí a při mírné teplotě uvaříme maso do měkka (cca 1-1,5 hod). Měkké maso vyjmeme a vývar přecedíme. Zelí nakrájíme na hrubší kousky, kořenovou zeleninu a cibuli na nudličky a brambory na kostky. Na pánvi rozehřejeme tuk, přidáme nakrájenou zeleninu a osmahneme. Vložíme ji do připraveného vroucího vývaru, přidáme vařenou červenou řepu nakrájenou na kostičky, bobkový list, pepř, 1 lžíci octa, sůl a vaříme 20 minut. Hotový boršč ochutíme rozetřeným česnekem, přidáme nakrájené maso a rozsekanu petrželku nebo kopr. Boršč podáváme s kyselou smetanou.





boršč pravý, recept, polévky


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!