![]() ![]() KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Dnes je 22. ledna, pátek, svátek má: Slavomír ![]() • 250 g vepřového masa • 200 g červené řepy • 60 g petržele • 1 česnek • sůl • 80 g mrkve • 60 g celeru • chlebová kůrka • 1/8 l kysané smetany Recept boršč polský připravíme takto:
Polovinu červené řepy nadrobno nakrájíme, zalijeme šálkem vody, přidáme chlebové kůrky a necháme 3 - 4 dny kvasit. Maso vložíme do horké osolené vody a vaříme. Když je téměř měkké, přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, zbytek řepy, česnek a uvaříme do měkka. Potom maso vyjmeme, nakrájíme na kostky, do polévky přidáme kvas a nakrájené maso a krátce povaříme. Do hotové polévky vmícháme smetanu pro zjemnění chuti. V naší kuchařce bylo kromě receptu Boršč polský nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Boršč Boršč běloruský Boršč červený žitomírský Boršč houbový Boršč chalupářský Boršč II Boršč letní Boršč litevský studený Boršč moskevský Boršč podkarpatský Boršč pravý Boršč ruský se šťovíkem Boršč rybářský Boršč s masovými knedlíčky Boršč s mletým masem Boršč saratovský Boršč se sýrem Boršč se zeleným hráškem Boršč ukrajinský Boršč uzeninový Boršč vesnický Boršč z čerstvého zelí Boršč zeleninový Falešný boršč boršč polský, recept, polévky |
|