KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 26. dubna, středa, svátek má: Oto


Boršč podkarpatský

Kategorie: polévky, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept boršč podkarpatský potřebujeme tyto suroviny:

   • 400 g hovězího masa
   • 4 brambory
   • 100 g kořenové zeleniny
   • 100 g hlávkového zelí
   • 1 červená řepa
   • 1 dcl rajského protlaku
   • sůl
   • pepř
   • drcený kmín
   • 2 lžíce rostlinného oleje
   • 1 lžíce octa
   • 1 kelíme zakysané smetany
Recept boršč podkarpatský připravíme takto:
Maso nakrájíme na kousky, dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme koření a špetku soli a uvaříme do měkka. Na lžíci oleje osmahneme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, pak zalijeme trochou vody, přidáme nakrájené zelí a brambory, osolíme a vaříme do měkka. Po uvaření obě polévky - zeleninovou a vývar smícháme. Na pánev dáme lžíci oleje, přidáme nastrouhanou červenou řepu a dobře osmahneme doměkka (řepu na oleji restujeme proto, že po přidání do polévky a ochucení octem se pěkně zbarví do červena). Porce polévky ozdobíme zakysanou smetanou. Polévka by měla být mírně kyselé navinulá.





boršč podkarpatský, recept, polévky


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!